Hjørnholms Pileblog: 07/19/13

fredag den 19. juli 2013

Kursus i Wainfleet, Ontario

Har lige haft en god dag med undervisning i Tatza kurve hos Lene i Ontario, Canada. Det er den første af 6 dages undervisning. 
Jeg havde en forholdsvis blød start med 7 elever på holdet idag, men de næste 4 dage har jeg 12!
Her er det katalanske kurve og rammeværk det gælder.

Her er meget varmt, så undervisningen har idag foregået under en meget stor og smuk hængepil lige ud til vejen og med en kølig brise fra Lake Erie. Så det har kun været 30 grader idag!

Der blev lavet en masse fline tatzaer, og 2 af kursisterne havde faktisk aldrig flettet før, så de var meget begejstrede. Så alt i alt en vellykket start på de 6 dage, og flere af dem tager alle kursusdagene med, men ellers er der lidt udskiftning undervejs. Jeg er altid imponeret over, hvor langvejs fra de kommer til kurserne, nogle har kørt i flere dage. Men udbuddet af kurser her i Canada og USA er begrænset i pil. Så Lene har bestemt potentiale for at skabe en god kursusvirksomhed, specielt fordi hun dyrker en masse pil af super kvalitet, og stedet er skønt. Jeg kunne bestemt tænke mig nogle af de pilesorter hun dyrker. 
Jeg lavede igår en brændekurv af noget af hendes kraftige pil, og det var så fast og god en kvalitet at jeg havde problemer med at få bunden tæt nok i starten.
Billedet er desværre lidt overbelyst, men kurven fejler ikke noget.

Kurven er en gave til min datter Lauras værtsfamilie, som jeg skal besøge i næste uge.

Stor koncentration i den friske brise.....

Lene inspicerer.....

Howard meget koncentreret.